Previous Next
Building Moribashi


Moribashi was another winter, basement project, with the same constraints of weight and maneuverability as the first bridge. Rather than being visible from a distance, this bridge was designed to blend into the surrounding forest as a low, single span.

The bridge has a repeated triangular architecture. The use of uniform components and half-lap joinery eased construction. As the load of the bridge is borne completely vertically, no significant site preparation was needed. Four flat rocks were sufficient for the footings. Although Moribashi is four feet longer than Pont de Pierre, its lighter weight made it easier to move from the basement to its site. It was installed in May 2008.




The left picture shows the bridge under construction in the basement and the right picture shows it partially assembled on site.


Home Design of the Bridges Design of the Path Walking the Path
Visit the international "What is it?" site